محل تبلیغات شما

به نام خدا 

 

قشه ی چهار محال و بختیاری

See the source image

معرفی پل زمان خان :

مسیر آن به سوی پل زمان خان 

استان چهار محال و بختیاری -شهرکرد -سامان -در حاشیه ی روستایه ایلبیگی 

عکس پل تاریخی 

See the source image

انچه که باید بدانید درباره ی پل زمان خان 

پل تاریخی زمان خان، پلی تاریخی است که به نام یکی از سرداران ایل قشقایی بر روی زاینده رود ساخته شده است. این پل که در 22 کیلومتری شمال شهرکرد، مرکز استان چهارمحال و بختیاری قرار دارد و 30 متر طول و 12 متر بلندا دارد.

پل زمان خان یکی از آثار تاریخی شهر سامان به شمار می‎رود که دارای دو دهانه است. این پل بر روی سه‌ پایه سنگی طبیعی بنا شده است. روستای ایل‎بیگی» به یکی از دهانه‎های پل راه دارد. 

کاربری پل زمان‎ خان در گذشته عبور و مرور ایلات و عشایر قشقایی بوده است. این پل به دستور زمان‌خان» سرکرده طایفه نفر» از خاندان ایل بیگی» که از ایلات ترک زبان قشقایی سرزمین فارس و از سرداران معروف شاهان صفوی بوده که زمانی یکی از مقاصد کوچ آن‌ها روستای ایل‎بیگی به شمار میرفته است.

آ‎ن‎چه امروز از پل زمان خان به چشم می‎آید، حاصل سه دوره مرمت آن در ادوار گوناگون است. یک‎ بار توسط حکومت صفوی و دو بار توسط خان‎های ایل‎بیگی به خصوص که در دوره آخر مرمت‎ها، با احداث یک دیواره سنگی بر استحکام آن افزوده شد.

 

 

معرفی امام زاده ای که داخل بارده است        

ادرس آن امام زاده                                                                                                                

استان چهار محال و بختیاری - شهرکرد - شهرستان بارده 

عکس امام زاده 

See the source image

  

 

 

 

معرفی گرداب بن :

ادرس گرداب بن

شهر بن به عنوان مرکز شهرستان بن در ۲۰ کیلومتری شمال شهرکرد در استان چهارمحال و بختیاری واقع شده است. سد زاینده‌رود در شمال این شهر قرار دارد و کوه‌های بن و افغان نیز در اطراف آن قرار دارند. در غرب شهر بن، یک جاذبه گردشگری زیبا به نام گرداب بن وجود دارد که هم‌اکنون در اطراف آن مجتمع تفریحی با امکانات متفاوتی نیز ایجاد شده است و از مهم‌ترین جاذبه‌های گردشگری استان چهارمحال و بختیاری به شمار می‌رود. در این مقاله می‌خواهیم این منطقه نمونه گردشگری را به شما معرفی کنیم.

 

عکس گرداب بن

See the source image

انچه که درباره ی گرداب بن باید دانست :

تاریخچه

چشمه گرداب بن که از شکاف سنگ‌ها و از زیر کوه گرداب می‌جوشد، از دیرباز یکی از تغذیه کننده‌های اصلی رودخانه زاینده‌رود و سیراب‌کننده دشت اصفهان بوده است.

در مسیر جریان چشمه به سمت زاینده‌رود، علاوه بر وجود رود زیبایی به نام رودخانه بن»، دره عمیقی وجود دارد که فسیل‌های جانوران و ات آبزی در آن یافت شده است. به طور کلی بررسی این دره نشان می‌دهد که آب این چشمه تا چه حد خروشان بوده است. حتی ساکنان قدیمی منطقه از وجود جانداری به نامسگ آبی» در این چشمه در گذشته خبر داده‌اند که البته با کم شدن آب چشمه دیگر به چشم نمی‌خورند.

گرداب بن

در زمان‌های قدیم، با کم شدن آب چشمه گرداب بن، زمین‌های مجاور آن به چمن‌زار و باتلاق تبدیل می‌شد و کشاورزان با خرد کردن خرمن‌های خود روی چمن‌زار و جدا کردن دانه از کاه، خرمن تمیزی را ایجاد می‌کردند و علاوه بر این، برای چرای دام‌ها نیز از این منطقه استفاده می‌شده است.

شهرداری بن در یک مرحله اقدام به گودبرداری زمین کرد که باعث شد که آب چشمه در این آبگیر جمع شود و به صورت فعلی دربیاید. بعدها، آبگیر دومی نیز احداث شد تا سرریز آبگیر اول به این آبگیر جدید بریزد و از آن برای آبیاری فضای سبز مجموعه تفریحی گرداب بن استفاده شود.

گرداب بن

برخی از ساکنان قدیمی این شهر اعتقاد دارند که این منطقه محل عبور و قدمگاه حضرت علی (ع) نیز بوده و سندشان نیز وجود آثاری از سم اسب آن حضرت روی صخره‌های واقع در کوه گرداب است. این ادعا بسیار عجیب است و نمی‌توان با اطمینان آن را تایید کرد.

آشنایی با گرداب و مجموعه تفریحی آن

چشمه گرداب بن، چشمه‌ای زیبا با آبی زلال و خروشان از دل کوه است. این چشمه در شرق کوه افغان» و در محلی واقع شده که به کوه گرداب بن مشهور شده است. چشمه در واقع فقط بخشی از زیبایی‌های طبیعی این کوه است. زیرا کوه افغان از گونه‌های جانوری متنوع و گیاهان دارویی ارزشمندی برخوردار است و اگر در فصل بهار به آنجا سفر کنید، لاله‌های واژگونی که به رنگ‌های قرمز و زرد و نارنجی مزین هستند، شما را مسحور زیبایی خود خواهند کرد. به جز این لاله‌ها، پوشش گیاهی متنوع این ناحیه شامل گون، علف تمشکی، سیر کوهی، آویشن، شقایق وحشی و جو وحشی است.

لاله‌های واژگون کوه افغان بن

لاله واژگون؛ از زیبایی‌های کوه افغان

آبی که از چشمه می‌خروشد و مسیرش را به سمت پایین می‌پیماید، در آبگیر گرداب بن جمع می‌شود که این آبگیر بزرگ شاخص‌ترین جاذبه گردشگری شهر بن است. لازم به ذکر است که بزرگی این آبگیر بیش از ۳۸ هزار مترمربع است. در کل باید گفت که وسعت این فضای گردشگری با احتساب تمام امکانات رفاهی‌اش بالغ بر ۴۰ هکتار است.

در جهت رسیدن به هدف جذب گردشگر در این منطقه، تصمیم گرفته شد که یک مجتمع تفریحی در محدوده این گرداب ساخته شود. این مجتمع که در مسیر رودخانه زاینده رود و دو مکان مذهبی شهر بن یعنی زیارتگاه‌ سید بهاالدین و زیارتگاه باباپیراحمد قرار گرفته، در سال‌های اخیر نقش بسیار زیادی در جذب گردشگر در این منطقه داشته است و در سال ۱۳۸۹، این مجتمع گردشگری از طرف دولت وقت به عنوان منطقه نمونه گردشگری معرفی شد.

گرداب بن

خوشبختانه زیرساخت‌های لازم برای رفاه حال گردشگران از جمله جاده آسفالته مناسب، آلاچیق، پارک، پارکینگ خودرو، سکوی نشیمن و سرویس‌های بهداشتی و امکانات تفریحی همچون کمپ قایق‌سواری، کالسکه‌سواری و اسکی روی آب در مجموعه گردشگری گرداب بن تدارک دیده شده‌اند که این خبر بسیار خوبی است.

گرداب بن به عنوان یکی از جاذبه‌های طبیعی زیبای استان چهارمحال و بختیاری با شماره ثبت ۲۰۱۱ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.

گرداب بن

 

بهترین زمان سفر به گرداب بن

گرداب بن، هر سال میزبان مسافران زیادی از مناطق مختلف گرمسیری و سردسیری کشور است. به نظر می‌رسد که بهترین زمان سفر به این گرداب و لذت بردن از زیبایی‌های کم‌نظیر آن، از تعطیلات نوروز تا اواخر فصل پاییز باشد و فصل زمستان به دلیل دارا بودن آب و هوای بسیار سرد در این منطقه چندان توصیه نمی‌شود.

معرفی شهر سامان :

سامان یکی از شهرهای استان چهارمحال و بختیاری در ایران و مرکز شهرستان سامان می‌باشد.

شهر سامان در فاصله ۲۲ کیلومتری شمال شرقی شهرکرد قرار دارد. سامان به دلیل قرار گرفتن در حاشیهٔ زاینده رود از زمینه مناسبی برای کشاورزی، باغداری و جذب گردشگر برخوردار است. محصولات کشاورزی شهر سامان شهرت بسیاری دارند و این شهر به علت وضعیت خاص جغرافیایی برای تولید محصول‌های همچون بادام و گردو بسیار مناسب و از قطب‌های مهم تولید این محصولات است.[۵][۶][۷]

این شهر زادگاه شاعران معروفی چون دهقان سامانی و عمان سامانی می‌باشد. این شهر تا سال ۱۳۴۵ از لحاظ آماری شهر شناخته نمی‌شد تا این که در این سال پیشنهاد شهرداری گرفتن آن مطرح شد و در سال ۱۳۴۷ به صورت رسمی به شهر ارتقاء یافت.[۸]

محتویات

مناطق گردشگری روستایی

روستای ایلبیگی / چم چنگ / چم خلیفه /  چلوان / چمزین/کاهکش و.

 

 

(محصولات صادراتی این استان )  

عبارت اند از : گردو / بادام / هلو 

(محصولات دیگر ان ولی صادراتیش زیاد نیست )

عبارت اند از : بادام / گردو / هلو / انگور / زد آلو /سیب/گیلاس /آلبالو و.

شرح زنگی خودم (محمد رعیتی ایلبیگی ) و در آن جایی که زندگی می کنم رو به صورت خلاصه بیان کنم

خلاسه نویسی از استان چهار محال و بختیاری

معرفی استان چهار محال و بختیاری

  ,گرداب ,شهر ,بن ,پل ,چشمه ,    ,گرداب بن ,و بختیاری ,یکی از ,در این ,منطقه نمونه گردشگری

مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها